Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första Dextox-kliniken i norrland ligger i Hede

Rörelseverkstan är ett mobilt team av tre företagare i Hede inom alternativa behandlingar. I mars blev det första kliniken i norrland som har detoxbehandlingar.

Annons

I Mars 2007 startade Birgitta Bredesen verksamheten i Rörelseverkstan i Hede med rörelsebänkar som specialité. I februari skaffade hon floatingtanken och blev först i Jämtland med floating. I dag är de tre kvinnor som driver sina företag på Rörelseverkstan - Birgitta Bredesen, Helena Rosenberg och Erika Örn.

– Vi är ett mobilt team och jobbar både här på plats samt ute i landet, just nu har flera samarbetspartners på gång, säger Birgitta Bredesen.

I Mars 2010 blev de den enda kliniken i Norrland och Sveriges tredje klinik som har Detox och UCW. UCW (Univeral Contour Wrap) är en behandling där man lindar mineralrika bandage runt hela kroppen och låter det vara under några timmar.

– Mineraler och spårämnen drar ut gifter som samlas runt fettcellerna och på så sätt minskat kroppen i omfång. Behandlingen garanterar att man minskar 15 cm i omfång (mätt på 18 olika ställen på kroppen), annars får du pengarna tillbaka, berättar Birgitta Bredesen och visar en teckning som hon ritat.

Det var en läkaren Richard Strem från USA som utvecklade UCW efter 12 års studier på njurpatienter. Han upptäckte under studiens gång att patienterna minskade i storlek. En vetenskaplig studie på Westminister University i London visar att 100 procent av personerna minskade i omfång.

Behandlingen forskades alltså fram för att användas inom vården men blev sedan stor inom skönhetsindustrin, här fanns pengar att inhämta. Nu är det en behandling som många kändisar använder sig av för att bli slanka.

Rörelseverkstan han även ett detoxfotbad som drar ut gifter ur kroppen. Fotbadet fungerar så att positiva och negativa joner alstras genom en svagströmsspole som placeras i vattnet. Genom fötternas 2000 (2000 porer på vardera fot) startas en utrensningsprocess av slaggprodukter, en del kommer ut i vattnet och en del via kroppens naturliga vägar.

Behandlingen ska ge ökad syreförsörjning med bättre fungerande organ, bättre immunförsvar, förbättrad blodcirkulation samt i många fall lindring av muskelsmärta och ledbesvär. Behandlingen är dock inte vetenskapligt bevisad.  I flera länder till exempel England används Detox inom den traditionella medicinen.

Förrutom Detox har Rörelseverkstan bland annat Floating, Aromabastu, Massage, Pilates, Chi ball, Stone walker, Hypnoterapi, Ansikts-zonterapi och fot-zonterapi samt Tibetansk Facelift massage.   

I Sverige räknas Floating som friskvård och vid Karlstads Universitet har man forskat kring floatingens effekter för toppidrottsmän. Flera undersökningar visar att idrottsmän presterar bättre och blir mer fokuserade med hjälp av floating. Senare tids förning visar på följande effekter enligt Svenska Floatingförbundet - Minskad halt av stresshormoner, smärtlindring, minskad depression och ångest, bättre sömn, ökad blodcirkulation, ökad kreativitet, lägre puls och sänkt blodtryck.