Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först Slovenien, sedan två gånger Alvik

Jämtland Basket avslutade träningslägret i Slovenien med att möta Alvik två gånger på hemvägen till Östersund. Båda matcherna slutade med förlust.

Annons

Jämtland och Alvik har en sak gemensamt; de satsar båda på damligan. Alvik har hunnit ett år längre och det syntes i de två träningsmatcherna.

– Vi ledde med tre poäng efter första perioden, men sedan börjar orken tryta efter resdagen. Alvik tog mängder av offensiva returer och vann duellerna om de lösa bollarna, säger coachen Dennis Cooper.

Jämtland hade åtta poängs underläge i paus, men krigade sig tillbaka innan Alvik gick ifrån till seger med åtta poäng. Danielle Elvbo poängbäst med 15 poäng. Nya Tanisha Woodard noterade 15+11 returer.

Match 2 mot Alvik såg fortsatt bra ut fram till halvtid, med underläge 19–23. Sedan blev det bensinstopp för Jämtland som föll med 42–67.

– Det enkla blev svårt och veckans hårda schema kom ikapp oss. Vi är i falla fall glada åt att Linnea Mörtberg, Vera Blomgren och Alexandra Andreo fick spela sina första minuter i Jämtland Dam. De skötte sig alla utmärkt och spelade lugnt och moget, berättar Cooper.

Danielle Elvbo återigen poängbäst. Nu med 13 poäng efter 3/5 på treorna.

Samtidigt passade Dennis Cooper på att summera utlandslägret. Han var väldigt nöjd.

– Vi har fått träna hårt och mött tufft motstånd. Vi har fått uppleva internationell basket och framförallt har vi kommit närmare varandra. Vi är oerhört tacksamma till ledare, spelare, styrelsemedlemmar, chaufförer, SISU och framförallt Luka Marolt som gjorde detta minne för livet möjligt.

Faktum är att Jämtland redan börjat blicka framåt mot nästa års utlandsläger.

– Kanske blir det i samband med VM i Spanien, funderar Dennis Cooper.

Fotnot: Parallellt med dammatcherna mot Alvik spelade två andra Jämtlandslag sina första matcher i Stockholmsserien. Jämtland F16 vann mot Fryshuset med 69–42, medan Jämtlands H18-lag vann mot Fredrika Brmer med 69–32.