Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först skivsläpp – sedan väntar nya utmaningar

/

Erica Skogen har funnits med i det lokala musiklivet ett bra tag nu. Hon har släppt en EP, några singlar och synts här och var, men under ytan har fullängdaren ”Stories About People” väntat på att se dagens ljus. Nu är skivan släppt och firas med Releasekonsert på Plaza i morgon kväll.

Annons

Erica Skogen ser glad ut där hon sitter med en kopp Rooiboste, som för övrigt matchar hennes tjocka röda hår. Hon berättar om den nya skivan och hur hon lärt sig fokusera på en sak i taget numera.

– Jag är jätteglad över att äntligen ha skivan i handen, den borde ha kommit för längesen.

Hon säger att projektet med skivan egentligen legat och puttrat i tio år. Under perioder har det stått stilla och under perioder har hon jobbat flitigt med den. Nu har den funnits ute sedan december och på fredag är det dags för releasekonsert. Hon vill hellre kalla det myskonsert än fest, men vill man festa loss går det också bra.

– Folk kan slå sig ner med en kopp te eller dansa med en öl, det spelar ingen roll. Det blir trevligt, och roligt att spela! Jag har nästan vuxit fast i en studiosoffa den senaste tiden.

Att skivsläppet dröjt har sina olika förklaringar men hon säger att det nog delvis beror på hennes vilja att göra så mycket som möjligt hela tiden.

– Jag har alltid gjort tusen saker samtidigt för att gardera mig. Jag har utbildat mig till både engelska-lärare och projektledare för att vara på den säkra sidan, spelat fotboll i division ett och parallellt med det varit musiker.

Sedan tillägger hon att det lugnat ner sig lite nu. I och för sig är hon nybliven hundägare och snart mamma men hon har lärt sig att ta en sak i taget.

– Efter releasen får fokus ligga på barn ett tag, men jag vill gärna släppa en till skiva inom en inte alltför lång framtid. En skiva som känns mer ”jag”, med den musik jag gör nu. Låtskrivandet till den här skivan har sträckt sig över en så lång period att det är som en tioårig dagbok. När jag lyssnar på den kommer jag på saker som hänt för längesen.

Låtar skriver hon när andan faller på och hon är inte en sådan som sitter med tända ljus och tvingar fram inspiration. Det måste vara rätt stämning. Då hon är på humör att analysera något och det börjar snurra en melodi i huvudet.

För Erica har musiken alltid varit ett självklart intresse. Hemma i Torvalla var det musik och sport som gällde, hon drog mest åt musiken, även om fotbollen tog mest tid.

– Pappa hade en vision om att starta en liten blåsorkester med mig och mina systrar. Jag började med klarinett, men det övergick till trummor, bas och gitarr och så blev det rock istället.

Första bandet startade hon som trettonåring och har sedan dess spelat alla möjliga instrument i olika band. På senare tid har hon satsat mest på sången och soloprojekt, spelat själv eller i tillfälliga konstellationer.

– När man är själv behöver man inte kompromissa lika mycket men att spela i band är helt klart roligast, säger Erica, tänker en liten stund till och tillägger:

– Inget slår kaffe och bullar med bandet i replokalen.

Mer läsning

Annons