Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först rånades Signe, nu brann hennes hus

– Jag har aldrig gjort en fluga förnär. Ändå ska jag behöva råka ut för två så otäcka saker som rån och brand med bara några veckors mellanrum. Nu vill jag ha lugn och ro, säger Signe Olofsson.

Den senaste tiden har varit tuff för 86-årige Signe Olofsson från Östersund. För några veckor sedan rånade hon i sin tobaksaffär i centrala Östersund och under tisdagskvällen brann hennes fastighet på Brunflovägen.

– Nu får det räcka, säger Signe när hon berättar om branden.

– Jag hade precis kommit innanför dörren på huset och stod och pratade med en granne på nedervåningen, mitt emot den eldhärjade lägenheten. Efter en stund öppnades ytterdörren mot gatan och någon ropade att vi måste ut fort för det brann i en av lägenheterna. Jag hade ju inte ens hunnit upp i min egen lägenhet utan sprang ut direkt tillsammans med mina grannar. Då såg jag att det brann i en av lägenheterna på första våningen och elden kom ut genom fönstret. När jag bara några minuter tidigare hade gått in genom porten så märkte jag ingenting.

Signe Johansson håller i dagarna på att sälja sin fastighet till skidstjärnan Anders Södergren och handpenningen är redan betald. Södergren ska enligt planerna ta över fastigheten den första januari.

– En brand i huset har alltid varit den värsta mardrömmen för mig, säger Signe när hon visar LT sin lägenhet. Jag tycker faktiskt att det här är värre än rånet.

Rånet Signe talar om skedde den sjätte september i Signes tobaksaffär. En yngling försökte ta med sig en limpa cigaretter utan att betala. Ynglingen drog ner Signe på golvet och vred hennes arm så illa att den bröts av.

– Tänk vad rättvist det skulle vara om rånaren haft den värk som jag haft i armen efter rånet. Då skulle han nog inte kunnat fortsätta att stjäla!

Enligt Signe så orsakades branden i hennes hus av att en granne glömt en kastrull olja på spisen när han gick ner till källaren.

Oljan tog eld och hela köket övertändes. Lägenhetsinnehavaren fick åka på sjukhuset för rökskador. I går var han tillbaka på brandplatsen och kunde inspektera skadorna.

– Jag har inte ens ett ombyte kläder, säger han till LT. Allt är vatten- och rökskadat i lägenheten. Nu får jag bo på hotell tills jag hittar en ny lägenhet.

Personal från ett saneringsföretag var i går på brandplatsen och började sitt jobb med att vädra ut rök från den skadade lägenheten.