Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte strypa sambon med duschslang

Fyra månaders fängelse blev påföljden för en 50-årig man som tog struptag på sin före detta sambo med en duschslang.

Det var i slutet av september som polis kallades till en lägenhet i Östersund. En kvinna fördes till sjukhuset efter att hon blivit allvarligt misshandlad. Inledningsvis rubricerades brottet som dråpförsök.

Mannen förnekar att han brukat våld eller hotat kvinnan.

Förutom händelsen i slutet av september, då mannen bland annat tagit struptag på kvinnan med en duschslang och slagit henne i ansiktet, anser tingsrätten att mannen gjort sig skyldig till fler brott mot samma kvinna. Mannen döms även för att vid två tillfällen tidigare har varit våldsam och slagit henne.

Mannens förklaringar till de fysiska skador kvinnan fått är att de båda ramlat på en brygga en gång och att hon cyklat omkull en annan gång.

Mannen finns i sammanlagt 27 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast i januari för misshandel och våld mot tjänsteman till fängelse i fyra månader. När det var drygt två månader och en vecka kvar frigavs han villkorligt.

Eftersom han återfallit i brott efter den villkorliga frigivningen kan inget annat straff än fängelse komma ifråga, anser tingsrätten.

Mannen döms till fyra månaders fängelse för misshandel och olaga hot.

Han ska också betala 25 000 kronor i skadestånd till kvinnan.