Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte strypa sambo med lampsladd

Mannen försökte strypa sin sambo med en lampsladd och att ha slagit henne med en blockflöjt. Nu åtalas mannen för bland annat grov misshandel.

Den 20-årige mannen hade flyttat in hos kvinnan på en ort i Östersunds kommun. Efter att ha bott hos henne i tre veckor började mannen bli allt mer kontrollerande mot kvinnan. Det har hon berättat för polisen i de förhör som ligger till grund för det åtal som ställts mot 20-åringen.

Mannen är misstänkt för grov misshandel och grovt olaga hot.

Under de tre veckorna ökade mannens kontrollbehov och kulminerade i flera händelser som enligt åtalet är att se som grov misshandel. 20-åringen ska dagligen ha tagit strypgrepp på kvinnan, slagit henne med händerna över hennes öron och hotat med att döda kvinnan, hennes son och sedan ta livet av sig själv.

När kvinnan slutligen kontaktade polisen var det, enligt åtalet, efter att mannen tagit stryptag på henne medan han hållit ett brinnande papper framför hennes ansikte, slagit henne i ansiktet med en blockflöjt. Han ska också ha huggit i luften med en förskärare mot hennes buk.

Mannen ska också ha legat i sängen och försökt tända eld på sängkläderna. Kvinnan har då blivit rädd att det ska börja brinna i bostaden.

Slutligen har han försökt strypa henne med lampsladden till en röd spotlight som fanns i hemmet.

Mannen förnekar brott och säger att han bara skojat med kvinna och att hon har väldigt lätt för att få blåmärken.