Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslaget: Tegelhuset vid järnvägen får inte rivas

Tegelhuset blir kvar – det är i alla fall tjänstemännens förslag till politikernas beslut på onsdagen.

Annons

LT berättade i höstas om Trafikverkets ansökan om att få riva en gammal tegelbyggnad vid järnvägen strax nedanför Dollarstore vid Bangårdsgatan i Östersund.

Kommunens tjänstemän har redan sagt att byggnaden ska stå kvar då den anses som kulturhistoriskt värdefull.

Det anser inte Trafikverket som för någon vecka sedan skrev att Riksantikvarieämbetet tycker att "de kulturhistoriskt värdefulla stationsmiljöerna är tillfredställande och att ett representativt urval av svenska järnvägsmiljöer är skyddade som byggnadsminnen. De aktuella byggnaderna ingår inte i detta urval".

På onsdagen lyfts rivningsansökan, som lämnades in redan i våras, på miljö- och samhällsnämndens bord.

Mycket talar för att byggnaden blir kvar. Ur tjänstemännens förslag till beslut: "Byggnaden är utpekad som kulturhistoriskt värdefull byggnad i översiktsplanen för Storsjö strand och enligt 9 kap. 34§ punkt 2 bör inte rivningslov beviljas då en byggnad bör bevaras på grund av byggnadens eller bebyggelsens kulturhistoriska värde".