Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag på nytt fritidsområde

Betongstationen som fritidsområde? Jo då, förslaget finns och tjänstemännen på Östersunds kommun gör tummen upp.

Det är fortfarande inte klart om det blir ytterligare handel vid betongstationen i Lillänge. Politikerna har inte kommit överens.

Men nu föreslår en medborgare i Östersund att kommunen utreder om att området bland annat skulle kunna byggas om till ett fritidsområde för alla, såväl barn som vuxna. Dessutom skulle det utgöra "en vacker entré och presentation av Östersund Vinterstaden", påpekar förslagsställaren.

Tjänstemännen på barn- och utbildningsförvaltningen är med på noterna och föreslår följande till de ansvariga politikerna i nämnden nästa vecka:

"Barn- och utbildningsnämnden ställer sig positiv till förslaget att utreda hur betongstationen vid Lillänge kan omvandlas till ett kombinerat fritidsområde för turism, barn- och ungdomsverksamhet och kunder för den närliggande handelsplatsen då ett sådant område skulle kunna vara möjligt att nyttjas av omkringliggande förskolor och skolor".