Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag på ny saluhall på Stortorget

Det är helt i sin ordning att satsa på en saluhall på Stortorget.
Men inte i kommunal regi.

Annons

Det är Östersunds kommuntjänstemäns svar på en medborgare som föreslagit att kommunen verkar för en saluhalls-comeback i Östersund.

"Förslagsvis kan man kanske börja utreda en sådan placering i anslutning till Torget. Bingohallens gamla lokaler har nu frigjorts och där kan kanske två våningar öppnas upp och glasas in? Det skulle vara en kommunal investering värd varenda krona, i min mening", skriver medborgaren i sitt förslag.

Tjänstemännen gör tummen upp för förslaget, men då får de privata marknadskrafterna ta initiativet.

"Befintliga detaljplaner medger en saluhall i de lägena förslagsställaren föreslår. Detta innebär att om fastighetsägarna vill hyra ut till någon som bedriver en saluhall så är det möjligt under förutsättning att regelverket i övrigt kring verksamhetsetablering uppfylls".

Men att bedriva en saluhall ingår inte i kommunens uppdrag. "En sådan etablering får ske i privat regi", skriver tjänstemännen.