Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag på ny saluhall på Stortorget

Det är helt i sin ordning att satsa på en saluhall på Stortorget.
Men inte i kommunal regi.

Det är Östersunds kommuntjänstemäns svar på en medborgare som föreslagit att kommunen verkar för en saluhalls-comeback i Östersund.

"Förslagsvis kan man kanske börja utreda en sådan placering i anslutning till Torget. Bingohallens gamla lokaler har nu frigjorts och där kan kanske två våningar öppnas upp och glasas in? Det skulle vara en kommunal investering värd varenda krona, i min mening", skriver medborgaren i sitt förslag.

Tjänstemännen gör tummen upp för förslaget, men då får de privata marknadskrafterna ta initiativet.

"Befintliga detaljplaner medger en saluhall i de lägena förslagsställaren föreslår. Detta innebär att om fastighetsägarna vill hyra ut till någon som bedriver en saluhall så är det möjligt under förutsättning att regelverket i övrigt kring verksamhetsetablering uppfylls".

Men att bedriva en saluhall ingår inte i kommunens uppdrag. "En sådan etablering får ske i privat regi", skriver tjänstemännen.