Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag: Gör Palmcrantzskolan till en F9-skola

Palmcrantzskolans framtid berör många. Det senaste: Bygg om till en F9-skola.

Palmcrantzskolans elever ska flyttas till Wargentinsskolans utökade lokaler. Det är inget nytt utan har varit klart och beslutat sedan flera år tillbaka.

Frågan är vad skollokalerna på 20 000 kvadratmetrarna ska användas till. Det verkar engagera folk. Häromveckan lämnade en Östersundare ett förslag till Östersunds kommun: "Riv Palmcrantzskolan och bygg bostäder i stället".

Och nu kommer ett nytt förslag från medborgarhåll: "Parkskolan är trång och sliten. Elever står i kö för att komma dit. Odenslundsskolan och Körfältsskolan behöver också nya lokaler. Därför är det smart att använda kommunens befintliga lokaler och göra Palmcrantzskolan till en F9-skola".

Fast beslutsfattarna på kommunen har redan satt ner foten. Det berättade LT om i slutet av augusti i år.

”Användningar som medges i Palmcrantzskolans lokaler är centrumverksamhet – ej handel och hotell – hälsocentral, idrottsanläggning, lokaler för vuxen- utbildning, småindustri och bilservice – ej försäljning – samt handel med tyngre skrymmande varor. Användningen skola kommer att vara kvar”, står det i tjänstemannaförslaget som var uppe för diskussion på miljö- och samhällsnämnden nyligen.