Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskolekök i Mörsil utdömda

Köken på Mörsils förskola är så nedgångna att kommunens livsmedelsinspektörer har stängt dem. Barn och personal får mat från skolan.

Förskolan i Mörsil hyr lokaler av kommunala bostadsbolaget Årehus. Där finns två kök, ett för tillagning och ett där man tar emot färdiglagad mat. Kommunens livsmedelsinspektörer har inspekterat flera gånger och funnit brister som de påpekat i möte med både Årehus och verksamhetsansvarig. Ändå har inget blivit gjort.

Det rör sig om typiska underhållsbrister, som trasiga gipsplattor och bänkskivor och när inget var åtgärdat vid inspektionen förra veckan satte inspektörerna ner foten och stängde båda köken.

Barn och personal får nu mat från skolan.

Årehus har nu börjat reparera mottagningsköket men tillagningsköket är igenbommat i väntan på politiskt beslut om det ska vara kvar eller inte.

Ett politiskt beslut anses extra viktigt eftersom Årehus tidigare påtalat att det finns brister av olika slag i alla kommunens kök. Det kan bli kostsamt och därför måste nämnden fatta ett beslut snart menar socialchefen Lena Modigh Larsson i en tjänsteskrivelse till barn- och utbildningsnämnden.

Nämnden tar upp ärendet på onsdag, den 2 oktober.