Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskola ställs mot bättre vägar när kommunen investerar

Alliansen och S+V har lite olika uppfattningar om var Strömsunds kommun ska investera nästa år.

Investeringar för 21 miljoner ska klubbas i fullmäktige i Strömsund under onsdagen och S-majoriteten vill avsätta betydligt mer, cirka 3 miljoner, till oförutsedda utgifter än alliansen.

När det gäller utbyggnad av Bredgårds förskola så är majoriteten redo att plocka fram 7,5 miljoner medan alliansen inte har med den investeringen i sina prioriteringar.

Bedömningen från kommunens förvaltning är att nuvarande lokaler inte räcker till och en nybyggnation av två förskoleavdelningar är nödvändig.

Däremot vill alliansen lägga 1,5 miljon till renovering av Forsgården och 1,8 miljoner till beläggning av Strandgatan i Hoting. Där föreslår majoriteten noll.

Förvaltningarnas bedömning är att Forsgården behöver åtgärdas invändigt, eftersom den i sin helhen är sliten. När det gäller Strandgatan i Hoting finns stora tjälskador att åtgärda.

Alliansen har också föreslagit 6,2 miljoner för att åtgärda vägar. Det handlar om Industricentravägen i Strömsund och Järnvägsgatan i Hammerdal.

Här pekar förvaltningarna på försämrad bärighet för varje år, med risk för att inte klara tunga transporter för industrin. Det har också framförts klagomål från kunder/besökande. S-majoriteten har inte med vägarna i sina prioriteringar nästa år.

Däremot vill man lägga 1,2 miljoner på ny ventilation i sporthallen på Hjalmar Strömerskolan. Det handlar om energibesparing och bättre luft. Åtgärden finns inte med i alliansens förslag.