Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskola beslutad på Jägarvallen

Kommunstyrelsen beslutade som väntat att en ny förskola ska byggas på Jägarvallen. Kultur- och fritidsförvaltningen fick i uppdrag att utreda kostnader samt lämplig placering för en konstgräsplan i eller i närheten av Östersund.

Annons

Förra veckan skrev ÖP om hur fotbollsplanen på Jägarvallen blivit ospelbar efter att grävningar och markprover för en eventuell byggnation utförts på uppdrag av Östersunds kommun.

Under kommunstyrelsens sammanträde togs som väntat beslutet om att en ny förskola ska byggas på Jägarvallen för att möta behovet i och med de nya bostäder som byggts i området samt de 400 bostäder som ska byggas i området Tallåsen.

Jägarvallen har fram till nu varit tränings- och matchplan för föreningarna Fältjägarnas IF, IFK Östersund och FS Kamelerna. Som lösning för dessa föreningar gav nu kommunstyrelsen i uppdrag till kultur- och fritidsförvaltningen att utreda möjligheterna till en ny elvamannaplan i eller i närheten av Östersund.