Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forskargrupp på MIUN har fått tre miljoner kronor i EU-medel

Mittuniversitetets forskargrupp SportsTech har fått drygt tre miljoner kronor i forskningsmedel från EU:s sjunde ramprogram.

Forskargruppen ska utforma ett planeringsverktyg för att företag med hjälp av tredimensionella modeller snabbare ska gå från prototyp till serietillverkning. Tillverkningsmetoden kan beskrivas som en tredimensionell skrivare och kallas för additiv tillverkning något som SportsTech har lång erfarenhet av.

– Att vi får medel från sjunde ramprogrammet är ett gott betyg på den forskning vi hittills bedrivit. De ledande europeiska universiteten och forskningsinstituten har valt att samarbeta med oss, säger Lars-Erik Rännar, lektor vid Institutionen för teknik och hållbar utveckling på Mittuniversitetet, i ett pressmeddelande.

Utformningen av planeringsverktyget sker genom ett forskningsprojekt där sju länder och 13 projektmedlemmar ingår. Totalt omfattar projektet 35 miljoner kronor.