Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försenat internet för Östersundsbostäders hyresgäster

Hyresgäster i Östersundsbostäders 5 000 lägenheter skulle ha fått bredband installerat innan den 31 juli. Men entreprenören Xred kunde inte hålla tidplanen och lämnade felaktig information till de boende om när installationerna skulle ske. Nu häver Östersundsbostäder avtalet.

– Skälet till att de inte har kunnat bli klara i tid är att de inte kunnat betala sina underentreprenörer och därmed har det inte funnits en tillräcklig bemanning, säger Bengt Rådman, vd på Östersundsbostäder.

Xred hamnade i en akut likviditetskris och kunde därmed inte fullfölja det stora projektet att bygga ut Östersundsbostäders kommunikationsnät. I vissa områden har de boende fått information om att bredband ska installeras, men sedan har ingen kommit på utsatt tid.

– Hyresgästerna har ju blivit drabbade av det här, och det är jättetråkigt, säger Bengt Rådman.

Nu kommer Östersundsbostäder själva att anlita underentreprenörer som kan slutföra det praktiska arbetet med att installera det nya kommunikationsnätet. Utbyggnaden ska vara klar i månadsskiftet september/oktober.

Enligt Bengt Rådman har Xred tidigare genomfört flera större jobb åt andra företag, utan att dra på sig några anmärkningar.

Att Xred haft problem i det här projektet kommer inte som någon blixt från klar himmel för Östersundsbostäder.

– Vi har fått signaler en tid. Men vi måste ha väldigt mycket på fötterna för att kunna häva ett avtal, säger Bengt Rådman.