Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsberg lämnar HV71

Roger Forsberg lämnar HV71. Flera klubbar är intresserade av honom och nästa vecka kan en ny arbetsgivare vara klar.

– Jag är förhoppningsfull, säger Forsberg.

Den förre ÖIK-tränaren avslutar sitt kontrakt med HV71 i vår. 30 april är det officiellt slut. Långt innan dess hoppas 48-åringen att han ska ha hittat en ny klubb.

Flera nya föreningar, bland annat från allsvenskan, har varit i kontakt med Forsberg och i nästa vecka kan det bli mer konkreta träffar och anbud.

– Det finns inget konkret än, men jag är förhoppningsfull att det ska lösa sig i nästa vecka. Samtidigt ska man ha tur också.

Orsaken till att han lämnar HV är att jobbet som huvudtränare för J20-laget bara är tillfälligt. I sommar tar ordinarie tränaren Anders Olsson över.

Olsson följde med Torgny Bendelin upp i A-laget när Ulf Dahlén och Roger Forsberg fick lämna i december. Olsson har meddelat att han vill återvända till HV:s J20-lag i vår och det innebär att Roger Forsberg får maka på sig.

Innan dess hoppas han kunna föra HV till ett SM-guld i J20-klassen. Smålänningarna har tagit sig till Final Four i Södertälje och har en semifinal att se fram emot på lördag mot MoDo.

I den andra semifinalen ställs Brynäs mot Färjestad. Vinnarna spelar final på söndag.

– Vi är fyra jämna lag, men jag tror att MoDo är favorit. De har fler spetsspelare på forwardssidan.

Förresten; om det inte skulle lösa sig med allsvenska klubb, kan ÖIK vara aktuell?

– Nej, ÖIK har inte hört av sig.