Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försämrad postservice rycker allt närmare

Försämrad postservice i delar av norra Strömsund tas upp i kommunstyrelsen till veckan.

Bakgrunden i korthet: Från den 1 juli kommer Posten att köra fem dagar i veckan från Norråker, via Svansele till Lidsjöberg. Till Blomhöjden kör Posten två dagar i veckan för hushåll över 80 år.

Som läger ser ut nu kommer Härbergsdalen att bli helt utan post-, gods- och matleveranser.

Där ställs byborna inför två alternativ: Att hämta sin post vid vägskälet till Blomhöjden två dagar i veckan. Det blir 40 kilometer tur och retur. Eller också får de köra till Svansele övriga vardagar vilket innebär 80 kilometer tur och retur.

Förändringen berör 11 hushåll och 18 företag ovanför Svansele. Hittills har inte kommunens dialog med Posten lett till någon förändring och länsstyrelsen har inga pengar för att täcka kostnader för fortsatt utdelning av post i området.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunchefen Anders Andersson får i uppdrag att ta ny kontakt med postens företrädare.