Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäljningen av slalombacken i Hammarstrand överklagad

Det redan långt gångna projektet att ge Hammarstrands slalombacke, Kullstabacken, ett rejält lyft inför vintern har tvärnitat.

Detta sedan privatpersonen Eija Dibba, Pålgård, mera känd som vänsterpolitiker i Ragunda kommunfullmäktige, överklagat att kommunen säljer anläggningen till det bolag som avser att göra lyftet.

LT kunde i våras rapportera om hur Elefantberget AB, ägt av Östersunds VM-sprintmästare på längdskidor, Mats Larsson tillsammans med Ulf Müller, ägare av Hotell Hammarstrand, och Stefan Thomson, Hammarstrandsbördig Piteåbo, köper anläggningen med tillhörande skidspårsmark av Ragunda kommun för 250 000 kronor och får 500 000 kronor per år i fem år i driftbidrag.

Försäljningsbeslutet togs av en enig kommunstyrelse, men i fullmäktige reserverade sig fyra av fem vänsterpartister, av vilka en var Eija Dibba.

Dibba löpte linan ut och har överklagat försäljningsbeslutet till förvaltningsrätten i Härnösand med hemställan om en laglighetsprövning enligt kommunallagen.

Eija Dibba skriver i sin överklagan att kommunen sålt hela fritidsanläggningen till ett aktiebolag som ännu inte var bildat och att kommunfullmäktige inte informerades om varken marknadsvärde eller taxeringsvärde för skogsfastigheten.

Elefantberget AB var mycket riktigt inte bildat vid tidpunkten, men avsikten var att bildningen skulle genomföras när kommunen givit sitt klartecken till försäljning.

Nu är bolaget bildat, men äger ingenting och får tills vidare nöja sig med att arrendera anläggningen. Det beviljade driftstödet från kommunen om 500 000 kronor per år under fem år förbyts nu sannolikt mot att Elefantbolaget får samma arrendestöd om en knapp miljon kronor per år som tidigare arrendatorer åtnjutit.

I dagsläget har kommunen inte budgeterat för denna extra smäll för slalombacken samtidigt som Elefantberget sannolikt inte har lust att göra fasta investeringar i en anläggning som de inte äger.

När en dom i förvaltningsrätten kan komma att avkunnas är inte klart, men Ragunda kommun har avkrävts ett yttrande i ärendet senast 27 september.