Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljning av Fridsborg öppen fråga

Kyrkorådet i Oviken kunde inte enas om en enhetlig linje i den omtvistade frågan om församlings- gården Fridsborg i går.

Annons

Försäljningen av församlingsgården har länge varit en het potatis och nu skulle kyrkoråden i Ovikens och Myssjö besluta om en rekommendation till kyrkofullmäktige som har sista ordet i frågan.

Efter frågor och inlägg från allmänheten stängdes dörrarna och kyrkorådens ledamöter skulle gå till beslut i ärendet. Men det blev ingen tydlig rekommendation till kyrkofullmäktige.

– Vi från Myssjö ställde oss neutrala i beslutet eftersom vi ju inte har något med de där byggnaderna att göra, säger Kerstin Olsson som är ordförande i Myssjö församlings kyrkoråd.

– Vi kommer att ge en sammanställning av våra åsikter, berättar Gunnar Stjernström som är ordförande i Ovikens församlings kyrkoråd.

Åsikterna om att sälja eller inte sälja Fridsborg var jämn bland ledamöterna och det hade varit svårt att komma fram till ett tydligt majoritetsbeslut. Kyrkofullmäktiges ledamöter får alltså avgöra församlingsgårdens öde. Beslutet fattas den 26 januari.

Mer läsning

Annons