Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäljning av betongtomten skjuts på framtiden

Protesterna mot försäljningen av handelstomten vid betongstationen i Lillänge får politikerna att backa.

På onsdagen planerar kommunalråden att återremittera beslut om försäljningen av handelstomterna i Lillänge.

Det handlar alltså om försäljningen av de två tomterna nordväst om Lillänge, vid betongstationen. Markvärdet på de 20 000 kvadratmetrarna ligger på 10,5 miljoner kronor och förslaget är att företaget TK Projekt AB ska få köpa marken för att bygga och ge plats åt mer handel i området.

Men handlarna har protesterat och varit tydliga med det gentemot politikerna.

– Vi måste ha en balans mellan cityhandeln och den externa handeln och inte ska göra samma misstag som Sundsvall har gjort med Birsta, där är det en överetablering, sade handlaren Lennart Ögren till LT för en vecka sedan.

Och nu backar politikerna.

På tisdagseftermiddagen meddelade kommunalråden AnnSofie Andersson (S) och Carina Asplund (C) att kommunen ska avvakta med beslut om försäljning.

"Vi förstår att ärendet om försäljning av kommunens mark bredvid betongstationen väcker frågor och funderingar hos företagare. Kommunledningen behöver ha ett möte med Christer Ågren, Anna Wersén och Annette Lindow för att prata om hur vi ska ha det med vårt gemensamma arbete för att utveckla Östersunds handel. Därför kommer vi vid torsdagens kommunfullmäktige föreslå att ärendet ska återremitteras för att kompletteras med tydligare beskrivningar av effekter på jobb och skatteintäkter i kommunen", skriver de i ett pressmeddelande.