Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäkringskassan: "Utredningen får vänta till efter semestern"

Försäkringskassan ska utreda uttalandet av handläggaren närmare. Men det får vänta till efter semestern. Handläggaren själv nekar till att hon sagt något olämpligt.

De ansvariga på Försäkringskassan i Östersund är antingen lediga eller vägrar prata med media. Åsa Nilsson, tillförordnad verksamhetschef för Försäkringskassans norra område har kontaktat områdeschefen, enhetschefen och den aktuella handläggaren för att utreda ärendet.

– Jag ska ha ett telefonmöte med cheferna och handläggaren där efter semestrarna, säger Åsa Nilsson.

Har du någon åsikt redan nu om vad den här handläggaren kan ha gjort för fel?

– Det är ju det här med kommunikation, säger Åsa Nilsson. Man säger en sak men det kan ha uppfattats på ett annat sätt än det var avsett. Kommunikation är ju väldigt svårt.

Ni tycker inte det är något problem att låta det här ärendet bero tills semestrarna är över?

– Nä då, säger Åsa Nilsson.

Åsa Nilsson har även haft kontakt med den aktuella handläggaren.

– Jag har pratat med handläggaren och hon är inte av den uppfattningen kan jag väl säga, att hon har sagt sådär, säger Åsa Nilsson. Hon uttalar sig inte på det där sättet, säger Åsa Nilsson.