Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre ÖFK-stjärnan klar för GAIS

28-årige James Sinclair fick inte chansen att fortsätta spela för ÖFK i allsvenskan. Men nu snappas han upp av ett anrikt söderlag: GAIS.

Engelsmannen kom till ÖFK från Ljungskile, där han varit framgångsrik, inför säsongen 2015 och hann bara med 10 matcher när han hade svårt att ta en plats i startelvan. Han fick inte fortsatt förtroende av Graham Potter och har nu alltså skrivit på för GAIS.

– GAIS är en stor klubb i fotbollssverige och har en fantastisk historia och passionerade supportrar, självklart är jag väldigt glad över att få spela för en sådan klubb, jag ser redan fram emot att få gå in på arenan och möta min nya hemmapublik, säger han på klubbens hemsida.

Trots att det inte blev något superår med ÖFK är Sinclair ingalunda nedslagen. Nu hoppas han åter kunna vara med och ta ett lag från superettan upp en nivå.

– Det blev inget kanonår, jag vet inte riktigt varför det inte klaffade, men Östersund hade ett bra lag och spelade en fotboll som kanske inte passade mig alla gånger. Men det är inget att gnälla över, jag är full av energi och revansch, det vore fantastiskt att få vara med och ta GAIS upp till allsvenskan.

Sinclair är född och uppvuxen strax utanför Newcastle och hörde först till Newcastle Uniteds akademi men gick vidare till Sunderland. 2007 fick han kontrakt med Bolton som då låg i i Premier League. Innan han hamnade i Sverige hann han med en brokig resa till Israel och Polen.

Ordförande i GAIS, Tomas Andersson, har stort förtroende för tillskottet.

– Vi är också nöjda över att ha fått in ytterligare en karaktärsspelare som dessutom är användbar på många platser i laget, säger Andersson till GAIS hemsida.

Läs också:

Sinclair lämnar ÖFK?

Han är ny på ÖFK's träning

Klart: Fem spelare lämnar ÖFK