Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre landslagsmålvakten till Frösön – som tränare

IBF Frösön debuterar i division 1 norra som börjar till helgen. Nu får de rutinerad förstärkning till tränarstaben i form av SSL-målvakten Daniel Ramsin.

29-årige Daniel Ramsin inledde innebandykarriären i Frösö IF, innan flyttlasset gick till Caperio Täby i svenska superligan säsongen 2006/07. En säsong där han blev utsedd till årets rookie och fick debutera i landslaget. 2008 var han med och tog VM-silver med Sverige. Två silvermedaljer blev det även med Täby i SM-slutspelet.

Nu är han hemma i Östersund för att hjälpa IBF Frösön som gör sin första säsong i division 1, men inte som spelare utan som en del av tränarstaben.

– Han kommer att vara den som sköter det taktiska. Hela den biten, från anfallsspel till försvarsspel och spelsystem och jobba med alla detaljer inför matcherna, förklarar Frösötränaren Niclas Engström, som sköter matchcoachningen tillsammans med Pär Ekholm.

– Möjligtvis att han (Ramsin) coachar spelare var för sig under match om det hettar till, säger Engström.

Det är dock inte skrivet i sten att Daniel Ramsin blir kvar hos Frösön permanent.

– Dyker det upp något vettigt erbjudande om spelarkontrakt så hugger han kanske på det, men han kör med oss tills vidare, förklarar Niclas Engström.

Bland annat så har superligalaget Granlo visat intresse för Ramsin.

Frösön inleder säsongen med dubbla bortamatcher i Skellefteå denna helg. På lördag möter man Skellefteå IBK och på söndagen står Gamla Stan för motståndet.