Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förödande stora barngrupper

Östersunds kommun vill spara pengar på barnomsorgen och har beslutat att förskolans barngrupper ska ökas från 18 till 19 barn. Vilket kortsiktigt och förödande beslut! Det sägs att lösningen är tillfällig, men vad har vi – föräldrar och personal – för garantier för det? Varför kan man inte ta ett beslut som lönar sig i längden i stället?

Jag och min sambo har våra två barn på en kommunal förskola och vi är otroligt nöjda med personalen där. Vi upplever dem som glada och engagerade, så det är inte bara närheten som fått oss att välja just den förskolan. Men jag är orolig för hur länge de, och all annan förskolepersonal, kommer att orka. Jag blir lika ledsen varje gång jag hör om hur barn- och utbildningsnämnden väljer att ta beslut som inte gynnar våra barn. Det pratas ofta om hur det ska sparas och sparas, sällan eller aldrig om hur det ska satsas. Snälla ni, sätt ned foten och kräv mer pengar! Våra minsta samhällsmedborgare måste få kosta!

Det kommer indikationer från experter inom barn och barns hälsa att barngrupperna redan i dag är för stora, varför inte lyssna på dem som har kunskapen? Även jag som är novis i ämnet ser konsekvenserna av att barnen inte får vistas i en lagom stor grupp och med tillräckligt många pedagoger omkring sig. Jag tror att Östersunds kommun gräver sin egen grav när det gäller barnomsorgen. Det finns andra alternativ för oss föräldrar. I slutänden är kanske inte närheten det viktigaste, utan det faktum att vi är trygga med att våra barn har en stimulerande förskola.

Jag respekterar att BOUN måste ta beslut, men jag vädjar – ta beslut som håller i längden! Våga satsa på kvalitet och slösa inte bort våra barn!

Jenny Ellebrink

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel