Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förnyat förtroende för kommunalråd

MP-kongressen i Göteborg ska ge fördelar för länet.

Annons

Det är ett av budskapen som några av de Miljöpartister i länet tar med sig efter resan till partikongressen i Göteborg i helgen.

"Jämtlandsdelegationen är mycket nöjda med resultatet. Man välkomnar speciellt de förslag som tydligt skulle gynna ett landsbygdslän som Jämtland", skriver länsdelegaterna i ett pressmeddelande.

I valmanifestet för de närmaste åren ingår bland annat några huvudpunkter: Utlokalisering av statliga jobb, satsningar på förnyelsebar energi, kollektivtrafik och bredbandsutbyggnad samt satsningar på universitet runtom i landet.

Under kongressen gjordes en del val. Katrin Wissing, gruppledare i Miljöpartiet Åre, valdes in i riksvalberedningens arbetsutskott. Sedan tidigare sitter Karin Thomasson, kommunalråd Östersund, i partistyrelsens arbetsutskott och hon fick nu fortsatt förtroende.