Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förnyat förtroende för kommunalråd

MP-kongressen i Göteborg ska ge fördelar för länet.

Det är ett av budskapen som några av de Miljöpartister i länet tar med sig efter resan till partikongressen i Göteborg i helgen.

"Jämtlandsdelegationen är mycket nöjda med resultatet. Man välkomnar speciellt de förslag som tydligt skulle gynna ett landsbygdslän som Jämtland", skriver länsdelegaterna i ett pressmeddelande.

I valmanifestet för de närmaste åren ingår bland annat några huvudpunkter: Utlokalisering av statliga jobb, satsningar på förnyelsebar energi, kollektivtrafik och bredbandsutbyggnad samt satsningar på universitet runtom i landet.

Under kongressen gjordes en del val. Katrin Wissing, gruppledare i Miljöpartiet Åre, valdes in i riksvalberedningens arbetsutskott. Sedan tidigare sitter Karin Thomasson, kommunalråd Östersund, i partistyrelsens arbetsutskott och hon fick nu fortsatt förtroende.