Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förnya uppfattningen om droppar med kraft

Inom dagens medicinska forskning göras fortlöpande, upptäckter som både delar och bekräftar teorierna bakom homeopatin.

Annons

Effekten av infinitesimala doser bekräftas också av forskning kring immunologi och biologi. Det sker också en ständigt ökad uppmärksamhet på betydelsen av sjukdomsanlag och individuell behandling.

Ett bra exempel på detta är bland annat behandlingen av allergier. Den mycket stora kliniska erfarenheten av tillämpningen av den unika teorin bakom homeopatin under mer än 200 år, tillsammans med den aktiva forskningen på området, förstärker intrycket av att detta kommer tillhöra några av medicinens viktigaste upptäckter.

Ute i Europa och övriga världen har den homeopatiska läkemetoden använts i mycket större omfattning än vad som hittills varit fallet i Sverige. I europeiska länder som till exempel Tyskland, Frankrike, England, Holland och Luxemburg omfattas homeopatiska mediciner av systemen för läkemedelssubventioner. Bara i Frankrike ordinerar cirka 30 procent av alla allmänläkare regelbundet eller periodiskt ut homeopatiska medel till sina patienter och mer än 70 procent anser att de ger ett gott resultat och är ett bra komplement till den traditionella vården. Skälen är med andra ord många för dem som i Sverige arbetar med sin egen och andra människors hälsa, att inte skjuta homeopatin åt sidan. Gamla och förlegade uppfattningar som inte grundar sig på kunskaper hör inte framtiden till. 

Healer Pär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel