Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Formsvackan fortsätter för Brunflo

Plötsligt går allt fel för Brunflo.

– Vi sätter inte våra chanser, säger Gary Woolford efter 1–5 mot Vännäs och 1–3 mot Teg.

Dubbelsegern mot Piteå och Lejon helgen 12–13 oktober känns långt borta. Då trodde nog de flesta BIK:are att poletten hade ramlat ned, men nu är läget det motsatta.

Helgens hemmaförluster mot Vännäs och Teg innebär fyra raka förluster. Gary Woolford var oerhört besviken efter lördagsmatchen.

– Det sämsta spel jag sett i Brunflo på mina 20 år. Vi hade jättedålig inställning från start. Det fanns ingen energi, inget passningsspel. Vi passade som femåringar. Vi kunde inte ta emot några passningar och vi kunde heller inte lägga pucken på bladet. Vi var helt utspelat i två perioder.

Insatsen mot Teg var klart bättre. Brunflo jobbade hårt över hela banan och skapade minst lika klara målchanser.

Problemet var bara att hemmalagets spelare brände alla chanser utom en, den som Kristoffer Pihlqvist satte dit i slutet av matchen.

Det målet betydde 1–2 och kom när Brunflo hade tagit ut Anton Johansson och spelade sex-mot-fem. Strax därefter åkte Johansson ut i båset igen och Brunflo satsade på att göra om bravaden.

Den här gången gick det åt pipan. Mattias Astrén slog en diagonalare rakt till Joonas Karvonen, som satte 3–1 i öppen kasse.

Gary Woolford var återigen mycket besviken över resultatet, men ändå mer nöjd över helhetsintrycket.

– Alla spelade bra. Vi jobbade jättebra i tre perioder och kom tillbaka från gårdagsmatchen. Tyvärr satte vi inte våra chanser. Vi hade tre-fyra frilägen, men brände alla.

Ni skulle behöva någon riktig målskytt!

– Ja, men vi kommer inte att få något nytt. Det här laget ska räcka. I dagens hockey gäller det att göra mål på det enkla sättet. Direktskott eller returer. Det är inte som förr när man kunde dra två man och sätta pucken.

Tegs 2–0-mål var precis ett sådant modernt mål. En målvaktsretur som Daniel Spigerhäll satte högt bakom Anton Johansson.

Gary Woolford och Agne Ericson får försöka fundera ut hur Brunflo ska kunna vända trenden.

– Njaee, det finns inget hokus pokus. Vi måste fortsätta att gnugga på. Dessutom är det över 80 poäng kvar att spela om.

Det här var Brunflos elfte förlust på 15 matcher. Inget snyggt facit.

– Nä, det är inte roligt för våra killar att förlora så mycket. De kommer in och tränar hårt varje dag. Samtidigt har vi varit med i nästan alla matcher.

– Marginalerna är små och det skulle göra mycket om vi kunde göra första målet mer ofta. Det ger energi. Nu blir det tvärtom. Vi tappar energi när motståndarna tar ledningen.

Plus i Brunflo går till Anton Grenholm som jobbade extremt hårt mot Teg.

Matchfakta

Brunflo-Vännäs 1–5 (0–0, 0–3, 1–0)

Första perioden: 0–1 (9.37) Tobias Hollström (Persson), 0–2 (15.11) Johan Nilsson (Lundberg/Waara).

Andra perioden: 0–3 (11.45) Tobias Hollström (Åslund/Persson), 0–4 (13.43) Tobias Hollström (Persson/Svensson), 0–5 (18.10) Oscar Persson (Andersson/Nilsson).

Tredje perioden: 1–5 (2.08) Olle Ericsson (Alfred Jonasson).

Skott: 26–31 (9–8, 4–15, 13–8).

Utv: Brunflo: 5x2. Vännäs: 5x2.

Publik: 114.

Domare: Christoffer Holm.

Brunflo-Teg

Första perioden: 0–1 (13.05) Fredrik Sandström (Persson-Riis/Bäckström).

Tredje perioden: 0–2 (2.37) Daniel Spigerhäll (Persson-Riis/Ericson), 1–2 (17.47) Kristoffer Pihlqvist (Robin Larsson/Olle Persson), 1–3 (19.08) Joonas Karvonen.

Skott: 2629 (13–11, 9–10, 4–8)

Utv: Brunflo: 4x2, Teg 5x2.

Publik: 163.

Domare: Nicklas Dyrén.