Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Formen som skrämmer seriekonkurrenterna

Här är ett facit som borde skrämma seriekonkurrenterna i division 1.
Krokom avslutade våren med fem raka matcher utan insläppta mål.
– Det handlar om att hela tiden ta en match i taget, säger Taylor Jean McCarter inför omstarten av serien i helgen.

Kvällssolen är tryckande på Hissmovallen och Tommy Martinsson avbryter träningen när den sista spelövningen drar ut på tiden. Flera av tjejerna ser lättade ut, men är du född och uppvuxen i sydvästra USA så är värmen inget problem.

– Om det är varmt? Nej, det här är skönt ju, säger Taylor Jean McCarter från Tuscon i Arizona.

Hon utgör en kvartett av amerikanskor i truppen, som alla har bidragit starkt till att laget kunde resa sig från en jobbig vår. Samtliga stannar kvar även i höst, men Danielle Au som åkte hem till USA över uppehållet ansluter först efter derbyt mot Ope.

– Det ska bli kul att börja spela match igen. Vi är en grupp som jobbar riktigt bra och allt har verkligen klaffat nu på slutet, säger Taylor.

Offensivt har Danielle Au, Holland Crooks och malawiskan Tabitha Chawinga varit tre monster. Taylor som spelar på mitten har tagit ett stort defensivt ansvar.

– Hon är väldigt viktig för oss och läser spelet otroligt bra, säger Tommy Martinsson.

Själv vill hon framhålla hela laget.

– Alla har bidragit till att vi har blivit så stabila i defensiven.

Trots att Krokom avslutade med att nolla fem motståndare (inklusive Frösön i en DM-match) så är det tolv poäng upp till ÖDFF i toppen. Den tunga vårsäsongen spökar fortfarande.

– Jag ska inte säga att det är omöjligt, men det kommer att bli otroligt tufft, säger Martinsson.

Taylor Jean McCarter tänker inte på avståndet uppåt.

– Vi vill göra det så bra som möjligt, men det handlar om att hela tiden ta en match i taget.

Självförtroendet och harmonin är det inget fel på i laget inför helgens derby mot Ope.

Och amerikanskorna trivs med livet som fotbollsspelare i Krokom.

– Jag uppskattar verkligen att få spela här, att få se det här landet. Det är så vackert. Jag är ju uppvuxen i öknen, så att komma hit och se hur grönt allt är... det är fantastiskt. Jag älskar bergen och naturen, säger Taylor Jean McCarter.

Hon och de övriga utlandsproffsen har fått göra flera utflykter i länet, men Tommy Martinsson avslöjar att Taylor Jean McCarter och Holland Crooks försökte sig på ett mer storslaget äventyr under uppehållet.

– De skulle åka upp till Kebnekaise, men körde av vägen med bilen. Nu gick allt bra, men det var ju trist att utflykten inte gick som de hade tänkt det.

Taylor Jean McCarter och Holland Crooks löste situationen med amerikansk optimism.

– Ja, det där gick inte som vi hade tänkt oss. Men hey, vi gjorde det bästa av situationen och åkte till Höga kusten i stället! Där var det också hur fint som helst!