Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust – men ny guard på väg in

Femte raka förlusten – den tuffa trenden fortsätter för Jämtland.

Mot Solna gick det ändå att hitta ljusglimtar, trots 66–78.

Och – en ny guard kan bli klar inom kort.

Jämtland möblerade om rejält i rotationen mot storväxta och rutinerade Solna.

Coach Pontus Frivold kastade in fyra tvåmetersmän i startelvan – Brandon Peterson, Omar Zaghdane, Egal Saleman och Andreas Karlsson fick alla spela från start.

Och med Eric Mosley hemskickad fick Adama Darboe ta över rollen som point guard.

Just Darboe blev första halvleks fokuspunkt. För alla på läktaren var det tydligt att dansken var Jämtlands ledare. Han spelade fram, tog returer och hjälpte lagkamrater i knipa.

– Det är inget helt nytt för mig. Jag spelade mycket etta när jag var yngre. Det är först på senare år som jag har blivit mer av en tvåa. Jag kan spela både och, säger Adama Darboe.

– Han är en smart spelare och klarar av det på ett jättebra sätt, säger Pontus Frivold.

Adama Darboe hade sju poäng, sex returer och sex assist redan i paus, samtidigt som Brandon Peterson var en jätte nära korgen.

Peterson nådde till slut 23 poäng och 18 returer, trots att han tampades med Solnas stora duo Stavros Toutziarakis och Taj McCoullough.

Efter 41–41 i paus delade Solna ut två tunga smällar som till slut satte Jämtland ur spel.

En första 10–3-hurring i början av tredje perioden fick Jämtland ur balans. Hemmalaget kom tillbaka och kvitterade, men 8–0 i början av fjärde blev matchavgörande. Med solitt försvar och massiv erfarenhet från spelare som Mats Levin, 36, och Jim Nyström, 32, höll Solna undan.

Jämtland kom aldrig närmare än 66–72.

– Mats är duktig på att hitta sina medspelare. Det är rutinerade killar som vet vad de håller på med, säger Serabilo Boucari, som var tillbaka i Jämtland och fick spela mycket försvar i slutperioden.

Han finns med Jämtland på ett korttidskontrakt under december månad som skadeersättare för Stefan Hellgren och Jimmy Widell.

– Jag gillar att spela fysiskt. Det var roligt att vara tillbaka. Fick komma in i kriget direkt, säger Boucari.

Och så var det det där med guarden.

Mycket talar för att Jämtland kan presentera amerikanen Jawan Carter som ny point guard inom kort. Enligt Sportens uppgifter kan 26-åringen, som närmast kommer från Nantes i franska Pro B, presenteras redan i morgon onsdag.

Om han är spelklar till Jämtlands nästa match, borta mot Örebro nästa tisdag, återstår att se.