Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust men ljus framtid för Robin

Annons


Robin Söderling förlorade Stockholm open-finalen mot David Nalbandian. Argentinaren vann med setsiffrorna 6–2, 5–7, 6–3. Finalförlusten var Söderlings tredje i år och andra i karriären i Stockholm open. Hans finalfacit är två titlar på åtta försök. För världssjuan David Nalbandian är det första segern i Stockholm open.

-Han spelade lite för bra. Över hela matchen var Nalbandian bättre än jag, tycker jag. Sedan kunde jag ha servat mycket bättre men han returnerade så bra att jag blev stressad och gjorde dubbelfel, sade Söderling.

Finalförlusten var den tredje i år, så karriärens tredje titel får Söderling fortsätta att vänta på. Men Söderling har fått något annat – en attityd och fighting spirit – som kan göra 2009 riktigt intressant.

Det visade han om något i söndagens final.

-Folk frågar mig om det är en ny Robin. Det är klart att det är lättare när spelet stämmer. Med lite flyt hade jag dock haft några titlar till.

Med förändrad inställning kan turneringssegrarna komma inom en snar framtid. Finalplatsen ger ett litet skutt från 35:e till 30:e plats på rankingen.

Mer läsning

Annons