Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust i premiären för ÖBK

Ett ÖBK som kom till spel utan flera viktiga pjäser föll i premiären av Nordallsvenskan.

– Det var ändå relativt bra set till att vi har så många borta, säger ÖBK:s Conny Halvarsson.


Östersunds bowlingklubb spelar denna säsong i södra Nordallsvenskan, och första matchen spelades hemma i Östersund. Motståndare var Team Thorén.
Det var ett ÖBK-lag som saknade flera pålitliga poängsamlare i frånvarande Göran Grape, Mats Ahlmark, Jonas Skoglund och Petter Engström. Medan viktige Jörgen von Essen tagit time-out.
I deras frånvaro var det framförallt Sören Rådsäter och Peter Höglund som klev fram för hemmalaget med cirka 850 poäng vardera under matchen. En match som ÖBK ledde efter halva matchen, men bara två poäng i de två avslutande serierna gjorde att Team Thorén tog hem matchen med 11–8.
– Jag tycker att vi hängde med bra hela matchen, det var i slutrundorna som det avgjordes, där det blev lite missar från vår sida, säger Conny Halvarsson.
– Vi var med även efter tredje rundan, men det var i sista biten som vi inte lyckades vara kall nog. Du måste sätta de där avgörande spärrarna, men nu blev det lite enkla missar i slutet som avgjorde, säger Halvarsson som tyckte laget hängde med överraskande bra med tanke på det stora manfallet.
– Jag hade räknat med att vi skulle få det betydligt svårare än så här.
ÖBK spelar hemma igen redan nästa lördag. Då står Domsjö för motståndet.
– Domsjö är ett lag som om vi ska plocka några poäng i den här serien bör kunna ta på hemmaplan, så vi får lite känsla för vinster i den här serien.