Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Sverige i VM-genrepet

Annons


Den sista landskampen inför bandy-VM på hemmaplan slutade med svensk finalförlust – men målkungen Patrik Nilsson var ändå nöjd med träningsturneringen i Novosibirsk.

-Det är bra att vi har fått spela ihop oss, säger han efter 2–3 mot Ryssland.

Efter att ha krossat det nordiska motståndet (Norge och Finland) samt spelat oavgjort mot både Rysslands andralag och Ryssland i gruppspelet spelade Sverige på söndagen final i Rossija-turneringen i Novosibirsk. Väl där såg Daniel Andersson till att Sverige ledde med 1–0-ledning i paus, men i andra halvlek fick Ryssland in tre bollar innan Patrik Nilsson kunde reducera till 2–3 på straff.

-Ryssarna var bra i dag och drog in två hörnor i nättaket. Men vi var också jäkligt bra och jag tycker det ser bra ut inför VM, säger Nilsson – som lämnat Sandviken och nu gör succé i ryska Kazan – till TT.

-Det är bara lite detaljer som vi behöver jobba på, men det är alltid bra att få möta ryssarna. Och nu finns lite att ta på.

Turneringen i ett kallt och blåsigt Novosibirsk var det enda, och sista, testet inför VM i Sverige i januari. Och trots att det blev förlust mot det lag som tre gånger i rad snuvat Sverige på VM-guldet var även förbundskapten Anders Jakobsson nöjd.

-Vi hade lägen att kvittera i slutet, men totalt sett var Ryssland bättre i dag, säger han till bandyförbundets hemsida.

-Vi har trots finalförlusten gjort mycket bra saker i turneringen. Spelmässigt ser det bra ut och vi har bara släppt in två spelmål.

Matchen på söndagen såg dock till en stund ut att överskuggas av en skada på backen Olov Englund, som fick en boll på näsan och bröt näsbenet. Men efter att en blodig Englund tagits om hand var han tillbaka i spel redan efter en kvart.

Mer läsning

Annons