Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förklarande fortkörare fälls

En man i 60-årsåldern kom med detaljerade förklaringar om varför polisen mätt fel. Han fälls för fortkörning ändå.

Mannen stoppades på E45 i norra delarna av länet av polisen i en fartkontroll. De hade mätt hans fart till 64 kilometer per timme på en 50-sträcka.

Av mannens berättelse framgår att han följt hastighetsbegränsningen slaviskt. Den bil som kört uppmätta 64 kilometer i timmen var i själva verket den upphinnande polisbilen som dök upp bakom honom innan han stoppades.

Mannen blev enligt domen ytterst förvånad och chockad när polisen påstod att han framfört sitt fordon så fort. Han försökte förklara för polisen men möttes inte av förståelse. Han blev informerad att han kunde erkänna på plats eller låta ärendet gå till åtal.

I domen konstaterar tingsrätten att polismannen som mätt hastigheten på sitt tjänsteansvar säger att förväxlingsrisken med andra fordon varit utesluten då den dömde mannens fordon varit ensamt i mätområdet.

Mannen döms till böter på 2400 kronor.