Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förgrep sig på barn – döms till fängelse

En 39-årig man från länet döms till fängelse efter att han vid upprepade tillfällen har tafsat på en flicka i 8-årsåldern.

Den utsatta flickan och hennes familj är bekanta med den nu dömde mannen och hans familj som bor på en mindre ort i länet. Flickan har flera gånger umgåtts med mannen och hans barn. I förhör har hon berättat att 39-åringen vid minst tre eller fyra tillfällen rört hennes "privata delar". Ett par av gångerna hemma hos mannen och en gång vid ett besök på ett badhus.

Flickan har berättat att den dömde mannen har tagit med sin hand på både utanför och innanför hennes byxor och att beröringen inte har varit kortvarig. Mannen säger själv att han inte gjort något brottsligt men medger att han vid kittlingslekar kan ha råkat komma åt insidan av flickans lår.

Tingsrätten bedömer att flickan utan att överdriva har gett en trovärdig och tillförlitlig bild av vad som hänt. Rätten anser därmed mannens förklaring om kittlingslekar inte kan vara en korrekt beskrivning av det som har inträffat.

Tingsrätten anser att de sexuella övergreppen är särskilt allvarliga eftersom mannen har varit en person som flickan och hennes pappa haft förtroende för. Därför blir domen sex månaders fängelse för sexuellt övergrepp mot barn.

Tingsrätten dömer dessutom mannen att betala 45 000 kronor i skadestånd till flickan.