Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förgiftad av kompisens sprit

Kompisen kom på besök och bjöd på sprit.

Men det den 59-årige mannen fick i sitt glas var inte sprit utan metanol.

Nu vårdas mannen på sjukhus.

Annons

Polisen kallades på måndags kvällen till Östersunds sjukhus. Anledningen var ett en 59-årig man hade kommit in till akutmottagningen, men fick föras till intensivvårdsavdelningen. Där konstaterades att mannen blivit metanolförgiftad.

Mannen hade tidigare under kvällen fått besök av en kompis. Han hade blivit bjuden på alkohol som kompisen hade med sig. Men senare under kvällen fick mannen symptom som tydde på att han hade blivit sjuk och kontaktade sjukhuset.

Flaskan med spriten i är beslagtagen av polisen och en förundersökning har inletts angående misstankar om att mannen blivit utsatt för ett brott, vållande till kroppsskada eller sjukdom.

I vilken omfattning alkohol innehållande metanol förekommer är för närvarande okänt och därför varnar polisen nu för att dricka metanol, det kan vara livshotande, skriver polisen på sin hemsida.