Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förförisk elektronisk pop

Say Lou Lou

Stora Dans

Fredag 23.45

Betyg: 3

Tvillingarna Miranda och Elektra Kilbey har lagt Europa för sina fötter. De blev listade av BBC som en av de 20 mest ombloggade och intressanta artisterna 2013. Tillsammans med The XX och Daft Punk. De har flitigt varit med i tidningar som Elle och har blivit en av Sveriges mer hypade artister I England men även i Frankrike. Men få svenskar känner till dem. Och de led verkligen av att spela vid samma tidpunkt som Icona Pop, som runt midnatt fyllde Stortorget.

Live funkar det bra. De lyckas kombinera rock med elektronisk syntpop. De mörka ljudmattorna med sin dova bas låg som grund över hela ljudbilden, men fick ändå ett rockigt driv framåt med hjälp av gitarr och trummor. Deras musik är lite mörk och suggestiv, men samtidigt glimrande och dansant pop. Att de fått låtskrivarhjälp av såväl Jocke Berg i Kent och Janne Kask (fd Brainpool) är någonting som märks. Det handlar mycket om kontraster. Mycket om ytterligheter som möts. Det mörka mot det ljusa. Resultatet blev förförisk syntpop i samma anda som tidigare nämnda artister.

Systrarna Kilbey agerade självsäkert men även med en sprallig lekfullhet. Det märktes att de är medvetna om hur de ska kombinera de två ytterligheterna. De öppnade med "Everything We Touch" följt av "Fool Of Me" och "All That Glitter". Tre spår som vilken popdåre som helt skulle sälja sin själ för.

Men stämningen i tältet blev ändå rätt matt, mycket på grund utav att de allra flesta som skulle kunna ha ett intresse av Say Lou Lou nog stod på Stortorget just då. Men enäggstvillingarna gjorde ändå vad de kunde för att ha kul på scenen. Och det är inte det lättaste att framföra dansant elektronisk pop med deras mörka undertoner till en publik som kanske inte riktigt kände till låtarna. Men de lyckades ändå förmedla sin karaktäristiska undergångskänsliga glitterpop med bravur.

Stefan Herdell