Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förföljde och hotade dotterns pojkvän

En pojkes förhållande med en flicka ledde till hot och förföljelse. Nu har flickans pappa dömts för brotten.

En 46-årig man från Östersunds kommun var inte road av att hans dotter träffade en pojke. Detta ledde till en lång rad av hot mot pojken. Vid fyra tillfällen mellan juli och oktober 2013 ringde och mannen och skickade sms till pojken. Samtalen och meddelandena innehöll flera allvarliga hot.

46-åringen hotade bland annat med att hugga händerna av pojken och att döda honom. Tingsrätten konstaterar att eftersom mannen ska dömas för olaga förföljelse eftersom han vid flera tillfällen har kontaktat pojken och framfört allvarliga hot mot honom.

Mannen fälls också för olaga hot mot pojkens pappa. Detta efter att han i oktober 2013 sagt till pappan att han skulle "vända upp och ner" på familjens liv.

46-åringen har tidigare dömts för brott och tingsrätten gör bedömningen att risken finns att han fortsätter med sin brottslighet om han döms till någon annan påföljd än fängelse. Därför döms mannen till tre månaders fängelse för olaga förföljelse och olaga hot.