Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förfallet hus i Kälarne kan leda till vite

Nu kärvar Bräcke kommun till sig inför ägarna av de två byggnader i Kälarnetrakten som sedan en längre tid tillbaka förargat i bygden.

Det handlar om ett ihoprasat hus intill Kälarne skola och gamla lärarbostaden i Håsjö, skamfläckar i bygden som LT tidigare rapporterat om.

Kommande sammanträde i Bräcke kommuns bygg- och miljönämnd kommer av allt att döma att besluta om ett vitesförläggande mot de båda fastighetsägarna.

Det ihoprasade huset i Kälarne ägs av ett byggföretag i Nälden och skolbyggnaden i Håsjö av en privatperson i södra Sverige.

Enligt förslaget skall vitestiden i båda fallen börja räknas från 1 juni och utkrävas om inte byggnaderna är rivna och tomten avstädad senast 31 augusti.

Vitesbeloppet är i båda fallen fastställda till 25 000 kronor och för varje påbörjat kvartal som inte platserna är avstädade räknat från 1 september avkrävs fastighetsägarna ytterligare 25 000 kronor.