Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förfallet hus i Kälarne kan leda till vite

Nu kärvar Bräcke kommun till sig inför ägarna av de två byggnader i Kälarnetrakten som sedan en längre tid tillbaka förargat i bygden.

Annons

Det handlar om ett ihoprasat hus intill Kälarne skola och gamla lärarbostaden i Håsjö, skamfläckar i bygden som LT tidigare rapporterat om.

Kommande sammanträde i Bräcke kommuns bygg- och miljönämnd kommer av allt att döma att besluta om ett vitesförläggande mot de båda fastighetsägarna.

Det ihoprasade huset i Kälarne ägs av ett byggföretag i Nälden och skolbyggnaden i Håsjö av en privatperson i södra Sverige.

Enligt förslaget skall vitestiden i båda fallen börja räknas från 1 juni och utkrävas om inte byggnaderna är rivna och tomten avstädad senast 31 augusti.

Vitesbeloppet är i båda fallen fastställda till 25 000 kronor och för varje påbörjat kvartal som inte platserna är avstädade räknat från 1 september avkrävs fastighetsägarna ytterligare 25 000 kronor.