Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagsledare sponsrar nysatsning på hockey

Helgens hockeyläger i Sveg var kick-off för en nysatsning på hockeyn.

– Jag vill få fler ungdomar att spela hockey och idrotta, säger Johan Tjärnberg, uppvuxen i Sveg och den som sponsrar satsningen.

Johan Tjärnberg växte själv upp i Sveg och spelade hockey i Svegs IK fram till sextonårsåldern då han flyttade till Mora. Sedan spelade han på hög nivå fram till säsongen 1999/2000 då han gjorde sista säsongen med Lidingö som var uppe och vände i Allsvenskan.

– Jag har haft mycket nytta av idrotten, när det gäller gruppdynamik, ledarskap, att sträva och kämpa mot ett gemensamt mål. Samtidigt vill jag göra något för Sveg och då ligger hockeyn mig varmt om hjärtat, säger den framgångsrika företagsledaren som senaste var VD för Point, ett företag med tusen anställda.

Johan Tjärnberg sponsrar helgens hockeyläger där alla föreningens lag deltar. Det är början på en fyraårig satsning med ett liknande läger nästa höst och förhoppningen är att intresset ska öka för hockeyn i bygden.

– Det är ett bra utgångsläge med ungefär 140 barn i föreningen och en ny ishall med gott om istid. Det finns en ny simhall och ett gym och det är lätt att ta sig hit. Förhoppningen är att fler ska lockas att spela, säger han. Hur mycket pengar han går in med vill han inte berätta, men det handlar om "en liten slant" för att finansiera bland annat inhyrda ledare.

– Jag tror att det även kan sporra ledarna i föreningen och göra det roligare för alla de ideella krafter som lägger ner tid på hockeyn, säger han.