Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsamma unga jämtar tog storslam

/
  • Med på resan var 51 elever från Jämtlands gymnasiums entreprenörsutbildning NEU, samt ett 20-tal från PC, industri och hantverksprogrammet. PÅ bilden ses två av pristagarna, Ylva Lithander och Sandra Wennesjö, när de byggde sin monter.

Häromdagen kom
70 unga och glada företagare från NEU samt hantverks- och industriprogrammen från Jämtlands gymnasium, hem med prischeckar från nabolandet Norge.

Annons

Huvudmålet var att tävla i mässan Ung Skaperlyst vars syfte är att visa upp innovativa och handlingskraftiga ungdomars uppfinningar, projekt, varor, tjänster och kulturinslag såsom tavlor och skulpturer. Det var tredje året Wargentin och Palmcrantz bjöds in att delta.

Thomas Hjelm, entreprenörsutvecklare i Jämtlands gymnasieförbund;

– Det samarbete vi har med Sörtröndelag när det gäller entreprenörskap i skolan är verkligen värdefullt. Trots att Jämtland och Tröndelag gränsar till varandra skiljer det en hel del, samtidigt som det är mycket som förenar. När det gäller just arbetet med företagsamhet i skolan kan man nog säga att vi i Jämtland har hunnit längre i gymnasieskolan, medan trönderna är bättre när det gäller de tidigare skolåren.

Företaget Fikas på väg konkurrerade med det lokala caféet i Meldalshallen där mässan ägde rum.

– Vi håller på med fikacatering hemma i stan, säger Niklas Ivarsson. Det har gått bra, vi levererar fika varje vecka till olika arbetsplatser. Här på mässan säljer vi bra av våra chokladbollar.

Tom Perman och AnnSofie Wiklund gick runt med halva kvinnokroppar, övre delen, för att visa sina Underpocket, ett litet pengafodral att stoppa i bh:n när man har kläder utan fickor.

– Det går jättebra, säger AnnSofie, vi har nästan sålt slut. Kompisarna sitter och syr nya just nu!

Östersundarna tävlade med 19 företag, 13 från NEU och 6 från PC, och alla dessa tog 8 priser, därav alla förstapriserna!

Jämtarna tävlade i 3 klasser: Bästa logotype/broschyr, bästa monter, bästa företag.

Bästa logotype/broschyr:

1. Gemenskapa UF, NEU, 2. Fika på väg, NEU, 3. Underpocket, NEU

Bästa monter:

1. Gemenskapa UF, NEU 2. Underpocket, NEU, 3. ISOC UF, NEU

Bästa företag:

1. Underpocket, NEU 2. Gemenskapa UF, NEU 3. UB Design, Meldal

Den 19 mars är det dags för nästa mässa, då på Campus.

Mer läsning

Annons