Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagarna vänds ryggen

Östersunds kommun vänder företagare ryggen, annat går inte att utläsa i Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklimatet bland Sveriges 290 kommuner 2013.

Östersunds kommun placerade sig på en icke hedrande plats 226 när det gäller kommunpolitikernas attityder till kommunens företagande och tjänstemännens attityd är inte mycket bättre -plats 206. Anmärkningsvärt eftersom Östersund vill framstå som en attraktiv tillväxtkommun- att vilja flytta till.

Varför ska det vara näst intill omöjligt för lokala företagare att tillåtas bygga ut/om och anpassa varuutbud till omgivning och efterfrågan, medan andra aktörer som danska TK Development möts med hurra rop, generositet och röda mattan när man säger sig vilja exploatera ett nytt köpcentrum i Östersund?

Samma socialdemokrater och centerpartister som lägger ned skolor på grund av ekonomin ser inga problem med att flytta Mosippans dagis 200 meter till en kostnad av cirka 35 miljoner för att ge plats för TK Developments exploatering som innebär stora förändringar för boende i och omkring Körfältet.

Trafiksituationen vid Lillänge är redan ansträngd och ett nytt malplacerat köpcentrum gör situationen än mer kaotisk eftersom trafiken mellan köpcentrumen ökar, vilket leder till fler tillbud och olyckor.

Jag ser ingen vits med ett nytt Lillänge, ge hellre förutsättningar för att stärka centrala stadens varumärke med ökat inslag av lokalproducerade varor och tjänster i affärer, caféer, hotell, restauranger och krogar.

Många är stolta över Östersunds charm, vilken sossarnas och centerns monumentala storhetsvansinne tar död på. Det kan förhoppningsvis förändras efter valet 2014.

Hans Wessén (M), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel