Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreställning om grann(o)sämja spelas i Härjedalen

Med teaterföreställningen "Man tål ju inte vad som helst" besöker skådespelaren Stig Östman Härjedalen under veckan.

Det är en historia som handlar om missförstånd, otur och grannosämja.

En ensam Stig Östman tar plats på scen i Härjedalens Kulturcentrum på måndagskvällen. Med en lite försynt framtoning inleder han föreställningen "Man tål ju inte vad som helst". Snart förbyts dock Stig Östman i ett antal olika roller. Där finns nyblivna grannarna Bengt, grisbonde och Roland, försäljare, samt flera andra karaktärer. Alla invånare i den fiktiva byn Långledan där, för att låna Stig Östmans egna ord, en "märkunderlig" historia utspelar sig.

"Man tål ju inte vad som helst" handlar om hur misstänksamma fördomar glider över i en slags vänskap. Den växlar snabbt till djupaste fiendskap i spåren av en rad händelser och missförstånd. Föreställningen, med manus och regi av Martin Lindberg, tar upp frågor om vad som är sant och falskt och om hur vi människor väljer att tolka det vi ser.

– Möjligen kan man börja fundera lite över sig själv. Man blir påmind om att allting inte är som man tror att det är, säger skådespelaren Stig Östman själv efter föreställningen.

Under hösten turnerar han med föreställningen och i veckan är det Härjedalens tur. I måndags i Lillhärdal, på tisdag i Vänsjö och på onsdag i Hedeviken.

Om "Man tål ju inte vad som helst" är en sann historia låter Stig Östman vara osagt.

– Man måste tro på det man berättar, annars är det ingen annan som tror på det heller, säger han.