Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreslår mer pengar till vård och omsorg

Socialnämnden i Krokom föreslås få en utökad budget med drygt 5,6 miljoner kronor. Det ska täcka underskott i hemtjänsten och skapa heltidstjänster i vården, "flera händer i vården", som majoriteten, som kommer med förslaget, uttrycker det.

Socialförvaltningen står inför stora utmaningar kommande år. Det är främst hemtjänsten som går med underskott och behoven av vård inom särskilt boende ökar.

– För mig är ett ökat anslag till socialnämnden ett led i arbetet med att vara en attraktiv arbetsgivare. Anslaget ger personal inom vård och omsorg möjlighet till ökad sysselsättningsgrad, säger Maria Söderberg (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

När det gäller fler händer i vården pågår dessutom en utredning som syftar till att utreda förutsättningarna för ett system för rätt till heltidsanställning eller önskad sysselsättningsgrad för personal inom vård och omsorg. Det är majoriteten, Centern, Moderaterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Folkpartiet som gett i uppdrag att utredningen ska göras.

Utökning av socialnämndens budget tas upp när kommunfullmäktige hålls torsdag 28 november.