Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreslår loppishörna på återvinningscentralen

En loppishörna på återvinningscentralerna, det föreslår Carin Ahlstedt att kommunfullmäktige ska besluta om.

I ett medborgarförslag till kommunfullmäktige vill Carin Ahlstedt i Funäsdalen att återvinningscentralerna ska införa en avdelning där saker som är funktionsdugliga kan lämnas. Dessa skulle sedan säljas som på en loppis och förslagsvis tycker hon att någon lokal förening kan sköta denna avdelning och då även få pengarna det ger.

– Det kan vara husgeråd, trädgårds- eller idrottsartiklar, enklare verktyg eller någorlunda oskadade möbler. Det är ofta precis samma typ av grejor som hittar köpare på loppmarknader, skriver Ahlstedt som tycker att det är ett stort resursslöseri med allt som lämnas på återvinningscentralen.

– Detta skulle innebära en ordentlig utveckling av begreppet återvinning. Vi människor har olika uppfattning om vad som är brukbart.

Carin Ahlstedt anser att det kan räcka med ett enklare utrymme på återvinningsstationerna med tak och tre väggar samt ett antal lagerhyllor. Det som bör undantas från loppisinlämning är saker som har med elektricitet att göra då dess funktion och säkerhet inte kan garanteras.

– Folk skulle kunna slänga saker med lite bättre samvete om de visste att de kom någon annan till glädje.