Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreslår bättre äldreomsorg för de mest behövande

Utveckla delar av äldreomsorgen till ett kvalificerat boende för äldre med särskilda behov. Det är kontentan i ett medborgarförslaget som Rune Berglund lämnat in.

Han anser att kommunen ska överväga att utföra förstärkt äldreomsorg där äldre med särskilda behov kan få ett särskilt boende som innehåller högre grad av tillsyn samt mer kvalificerad vård och omsorg.

Enligt hans egen erfarenhet har äldreomsorgen i Härjedalen god kvalitet både när det gäller personal och administrativa rutiner men att det kan finnas brister för de äldre som kräver mera vård och omsorg.

– Det är viktigt att visa respekt och ge våra äldre en värdig tillvaro oavsett var man befinner sig i en omsorgskedja, skriver han i sitt förslag.

Rune Berglund är medveten om att åtgärden innebär en viss kostnadsökning.

– Men det bör, vad jag kan förstå, inte bli ett helt nytt åtagande eftersom vi får förmoda att de som kan komma ifråga till dessa platser redan finns inskrivna någon annanstans inom kommunens omsorgsverksamhet.