Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningspunkten

Paraplyföreningen Föreningspunkten har hållit årsmöte. Måndagen den 31 mars samlades ombud och intresserade från 18 föreningar för att hålla föreningens första årsmöte.

Föreningen bildades hösten 2013 av Jämtlands läns landsting och 17 föreningar, då en interimsstyrelse valdes. Föreningen ska disponera ett utrymme i Östersunds sjukhus entréplan och där kunna informera patienter och närstående om sin verksamhet och hur de kan vara ett stöd i vardagen och på så sätt bidra till ett bättre liv.

Föreningspunktens interimsstyrelse hade hoppats att utrymmet skulle vara färdigställt till årsmötet, men arbetet är inte ens påbörjat.

Harriet Jorderud, landstingsstyrelsens ordförande, ledde årsmötesförhandlingarna. Den interimsstyrelse som verkat under hösten 2013 fick förnyat förtroende.

Ordförande för Föreningspunkten är Annika Nilsson från IOGT-NTO. Övriga styrelseledamöter är Karl Erik Hermansson, HjärtLung Länsförening, Gudrun Låsgårdh, PRO, Georg Witthoff, Synskadades Riksförbund, och Ann-Marie Johansson, Jämtlands läns landsting. Två styrelsesuppleanter valdes också; Kristina Andersson Osteoporosföreningen ROP och Uno Essvall HjärtLung länsförening.

– Nu hoppas vi att utrymmet färdigställs under våren så vi kan börja Föreningspunktens verksamhet. Hittills har det mest handlat om att informera föreningar om att vi finns och planera inredning av utrymmet, säger Annika Nilsson.

– Om det inte händer något snart så tappar medlemmarna lusten, och det vore väldigt synd fortsätter hon, och lovar att styrelsen ska göra vad den kan för att påskynda färdigställandet.

Ann-Marie Johansson