Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsnytt: Vision sektion 31

Vision sektion 31 Jämtland Pensionärsverksamheten har haft årsmöte, vilket i år förlades till Campus.

Vi började dagen med en god lunch som de 30-talet deltagande var mycket nöjda med.

Innan förhandlingarna började stillade vi oss en stund och ägnade våra tankar åt de medlemmar som under året lämnat oss. Som avslutning läste Anna Österholm några tänkvärda dikter.

Ordförande hälsade alla välkomna till förhandlingsdelen av årsmötet.

Under året har styrelsen haft åtta protokollförda sammanträden och ett medlemsmöte där bland annat budgetfrågor aktualiserades.

Vi började vårens aktiviteter med besök på residenset, där vi guidades av Christina Tirén. Ett 40-tal deltagare fick information om såväl byggnaderna som inredning och användning av det år 1848 uppbyggda huset. I dag sköter Statens fastighetsverk om residenset. Det är ett byggnadsminne och får inte rivas eller byggas om.

Programmet i maj bestod av utflykt till Beppemuseet på Öhn i Strömsund. Beppes dotter berättade för oss om sin fars barndom och hans livsresa. Både i ord och bild fick vi information om museet i går - i dag - och tankar inför framtiden.

Resan gick vidare till Fyrås gård i Hammerdal. Ägaren Mats Johansson välkomnade oss. Vi bjöds på kaffe och deras goda äggostkaka. Rätt snabbt bekantade vi oss med de i frihet gående djuren som tycktes må mycket bra.

Efter sommaruppehållet stod den efterlängtade surströmmingsfesten på programmet. Över 30 medlemmar bänkade sig vid de vackert dukade borden. Surströmmingsvisan och Surströmmingens lovsång inledde dagens fest. Den välluktande och välsmakande måltiden avslutades med kaffe och tårta.

I början av oktober förflyttade chauffören Karl-Erik Backeryd oss till Ljusdal. Vi stannade först till i det upplysande Ljustorget. Där välkomnades vi av ljus och åter ljus. Efter en god lunch i Järvsjö besökte vi ett flertal hantverksbutiker där ett stort antal fina inköp gjordes. På Lasse-Krog intogs ett gott eftermiddagsfika. Under hemresan anordnades ett ovanligt lotteri, ingen blev utan vare sig lott eller vinst.

Väl hemma igen tackade vi Karl-Erik för en fin resa i vårt vackra land.

I slutet av oktober var vi på studiebesök på Radio Jämtland. Intressant information om verksamheten och tillfälle till frågor och rundvandring i de fina lokalerna.

Adventsfesten förlades till Kungsgården på Frösön. Ett 40-tal medlemmar lät sig väl smaka av alla läckerheter som serverades. Vi önskade varandra god jul och gott nytt år.

I likhet med tidigare år har sektionen varit representerad i Kommunala pensionsrådet, KPR. Där behandlas ärenden som berör pensionärer i kommunerna. Såväl där som i Seniornet har Britt Hansson varit vår representant. I KPR har Margareta Pettersson varit ersättare.

Carl-Erik Henriksson sitter i NTF:s äldreråd dessutom tjänstgör han som revisor i Seniorernas hus.

Den föreslagna verksamhetsplanen godkändes och alla ser fram emot ett omväxlande program under 2014.

Därefter var det dags för valberedningen att presentera sitt arbete, nämligen förslag till de olika uppdragen. Styrelsen fick följande sammansättning under kommande verksamhetsår:

Anna Österholm, Britt Hansson, Margareta Pettersson, Elsie Eliasson och Asta Bellman. Ersättare Katharina Löfvenberg och Laila Byström. Adjungerad ledamot Carl-Erik Henriksson. Revisorer: Anita Tuvgård-Hallin och Gunilla Dahl med Eivor Malmgren som ersättare.

Sonja Forslund hade avsagt sig omval till valberedningen och avtackades av ordförande. Valberedningen består då i fortsättningen av Berith Gråberg och Karin Persson.

Ordförande Anna Österholm tackade för förnyat förtroende att leda sektionen ett år till och tackade alla för ett gott samarbete under 2013 och förklarade därmed årsmötet för avslutat.

Anna Österholm