Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsnytt: PRO Havsnäs

PRO Havsnäs hade årsmöte den 4 mars. Ordförande Gun Sundkvist hälsade välkommen och öppnade mötet.

I styrelsen ingår ordförande Gun Sundkvist, sekreterare Valborg Jönsson, kassör Erik Jönsson, ledamot Greta Henriksson, studieorganisatör Barbro Lundkvist samt suppleanter till dessa.

Till ombud till KPR för fyra år omvaldes Maj-Britt Häggkvist, ersättare Emma-Britt Nilsson. Revisorer: Karl-Erik Nyman och Karin Näsmark.

Vaktmästare för vår fastighet för 1 år: Bernt-Åke Edler och Helga Kunze.

Vi är en rätt liten förening, men med rätt många aktiviteter. Trivselträffar var 14:e dag, men en dag däremellan har vi stickning, vävning och lite andra aktiviteter för den som vill.

En studiecirkel om beredskapsåren har genomförts, som avslutning planerades en studieresa till Alanäs. Skansen är ett minne från beredskapsåren med skyddsrum, värn med mera. Byborna har röjt väg och grävt fram det som har varit gömt i 40 år. Den resan inställdes på grund av dåligt väder.

En annan studiecirkel handlade om läkeväxter och ätliga växter samt om olika huskurer. Vi planerar att gå ut i naturen för att försöka finna en del av dessa växter.

Vid varje trivselträff har vi haft friskvård med lättare gymnastik.

Fonus besökte oss och informerade om vikten att fylla i "vita arkivet" som är en bra hjälp för de efterlevande vid dödsfall.

Den 18 mars var det vår förening som stod för värdskapet vid PRO:s samorganisation inom kommunen.

Årets bussresa gick till Vilhelmina och Malgonäs. Stenmans konditori blev första anhalten. Sedan var det guidning i kyrkstan och runt Vilhelmina samt lite shopping. Middag intogs i Malgonäs hos familjen Risfjäll. Vi fick också höra en lång berättelse om samernas liv och levnadssätt. Hustrun underhöll med sång och jojk. En fantastisk dag!

Vid våravslutningen blev det grillning efter en tipsrunda.

Hösten startade som vanligt med surströmming. Vid avslutningen den 10 december underhöll Jonny Abrahamsson från Backe med sång, dragspelsmusik och roliga historier. Sedan blev det julklappsutdelning av tomten.

Emma-Britt Nilsson