Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsnytt: IOGT-Logen 387 Strålen

Efter många goda samarbetsår har Logerna Frejas Borg i Gåxsjö, Ärlan i Sikås och Strålen i Hammerdal gått samman och heter numera Strålen. Lokalen i Hammerdal har samma namn.

Den nya styrelsen består av ordförande Gunnel Bergvall, vice ordförande Harry Tallryd, kassör Eiron Persson, sekreterare Anna-Sofia Persdotter och övrig ledamot Gun Persson. Ersättare är Britta Eriksson och Matti Murtomäki.

Under flera år har logerna arrangerat motionsdanser som alternerat mellan Hammerdal, Gåxsjö och Sikås. Varje populär danskväll har mellan 30 och 60 personer dansat och fikat gott.

Dessutom har IOGT-medlemmarna anordnat barnverksamhet (Junis) på Strålen med bland annat bakning, disco, luftgevärsskytte, lekar, dans och målning. Barnen sålde sina alster på en välbesökt "vårsalong". Generösa anhöriga och vänner köpte barnens alla tavlor. Behållningen gick oavkortat till Bassefonden och Rädda barnen. Konstnärerna hade själva valt dessa organisationer. 

Eiron Persson har lagt ner beundransvärt arbete på all verksamhet som "strålat ut" från Strålen. Hans kära fru Marianne har hjälpt till i bakgrunden.

Minst en gång per år har medlemmarna visat på alternativ och serverat alkoholfria drycker på Sikåsbua.

Spelande ungdomar har haft Strålen som replokal och Grevåkerskolans nior i Hammerdal har traditionsenligt firat sin avslutning med flott middag och bal i lokalen.

Med hopp om många nya medlemmar fortsätter nu Logen Strålen sitt arbete mot ett nyktrare samhälle.

Anna-Sofia Persdotter