Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Z-Bataljonen

Under fredag-söndag den 23 till 25 augusti firade cirka 50 medlemmar ingående i Z-Bataljonen föreningens 25-årsjubileum.

Firandet genomfördes i MC-klubbens H.O.G:s lokaler på före detta I5:s område.

Övernattning skedde för vissa i ett logement i lokalen, samt för övriga i egna medförda husbilar och tält, ja för vissa även i egen bil!

Föreningen bjöd under den 24:e på en bussresa, med veteranen Micke Mattson vid ratten, till Arvesunds museum. Där fick vi en mycket bra information av före detta fältjägaren Åke Granlöf om museets innehåll och historia.

Efteråt serverades grillad korv och alkoholfri dryck med Ångaren Östersund och Oviksfjällen i bakgrunden.

På hemresan till firandet passerades en loppis i Mattmarbua. Där passade vissa på att göra några fina fynd.

Väl hemma vidtog ett par timmars förbrödring innan middagen serverades.

Ordförande Roland Lifh hälsade oss alla välkomna till firandet och en tyst minut hölls för kamrater som inte längre finns med oss.

En buffé serverades med potatisgratäng och fläskfilé med en underbar rödvinsås. Till efterrätt bjöds på pannacotta och kaffe.

Under middagen utdelade SVF:s före detta fältjägare Jonny Jensen en förtjänstmedalj, för väl utfört arbete i föreningen. Veteranen Hasse Westberg tilldelades medaljen.

Våra veteranvänner på andra sidan kölen, Trondheim, tackade för inbjudan till firandet och överlämnade en plakett som togs emot av ordförande.

Vi alla inbjöds också till 17 maj- firandet nästa år!

Efter middagen blev vi underhållna med sång och musik av unge veteranen Fredrik Backlund och vår gamle Thomas ”Berkan” Bergqvist .

Många kända och nya sånger framfördes till allas belåtenhet. Det avslutades naturligtvis med Hemåt det bär, där alla sjöng med.

Resten av kvällen tillbringades i glada kamraters sällskap till fram på småtimmarna.

Firandet avslutades med en bufféfrukost den 25:e.

Nu ser vi fram mot kommande 30-årsjubileum!

Stig-Björn Sundell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel